Remedial Teaching

Remedial TeachingWat is remedial teaching?
Deze Engelse term betekent letterlijk: herstellend lesgeven. Het is op een deskundige manier specialistische hulp geven aan kinderen en/of (jong)volwassenen die moeite hebben met leren. Dit kan komen doordat er sprake is van een achterstand, concentratieprobleem, een andere manier van denken of geheugenprobleem. Dit kan op alle leergebieden voorkomen. Vaak heeft een kind ook last van emotionele problemen zoals bv. faalangst, opstandigheid, dalende motivatie, geen zin meer in school of leren.

Wat doe ik?
Als leerkrachten en/of ouders signaleren dat er een probleem is, kunnen ze contact met mij opnemen. Ik maak dan een afspraak om een intake te doen. Ik praat met de ouders en het kind. Ik stel allerlei vragen om het probleem duidelijk te krijgen maar, nog belangrijker: ook welke hulpvraag er gesteld wordt. Als dat duidelijk is, komt het kind bij mij in de  praktijk zodat ik aanvullend onderzoek kan doen. Aan de hand daarvan en mijn observaties maak ik een handelingsplan. Heel belangrijk daar in is: wat wil het kind leren? Ze kunnen dat zelf heel goed aangeven. In het plan staat ook welk doel er  gesteld wordt waar we in meestal 12 weken aan gaan werken. Aan het eind van die periode toets ik of het einddoel gehaald is.

De behandeling is daardoor helemaal afgestemd op de mogelijkheden van het kind. En daardoor ook altijd met positief resultaat: uw kind krijgt hulp op alle niveaus, 1 of 2x per week exclusieve aandacht en vooruitgang op leer- en ook emotioneel gebied.

Vragen?

Een intake gesprek is vanzelfsprekend geheel vrijblijvend.

Tel: 06 - 46112879
Mail: info@rtpraktijk-engel.nl

Flexibel

Onregelmatige tijden? In onderling overleg kan er altijd gekeken worden naar andere tijden.